Милиардерът Майк Новограц, хедж фонд мениджър, който създаде фонд в

...
 Милиардерът Майк Новограц, хедж фонд мениджър, който създаде фонд в
Коментари Харесай

Революцията при криптовалутите се дължи на разпадането на доверието след 2008 г.

 Милиардерът Майк Новограц, хедж фонд управител, който сътвори фонд в размер на 500 млн. $, с цел да влага в криптовалути, предвижда сериозното рали да продължи, написа Bloomberg.
След като се увеличи повече от седем пъти от декември, най-голямата и най-известна дигитална валута ще приключи тази година над 10 хиляди $ по отношение на равнището от 8400 $ сега, разяснява вложителят в изявление пред Bloomberg.

По-малкият съперник на биткойна - етер - ще се търгува на равнище 500 $ по отношение на близо 370 $ във вторник.

„ Биткойнът е като цифрово злато - златото има стойност единствено тъй като хората споделят, че има стойност “, съобщи той.

Според него революцията при криптовалутите се дължи на разпадането на доверието след рецесията от 2008 година

Биткойнът пое стремглаво нагоре до рекордните  8 374 $ през днешния ден след мненията на Новограц.

 

Много от някогашните му сътрудници от Wall Street надалеч не споделят ентусиазма му. Ръководителят на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън назова всеки, който купува биткойни, „ малоумен “ и предвижда, че „ ще си заплати цената “.

От своя страна Нийл Дуейн, основен капиталов шеф на Allianz Global Investors, дефинира търговията с криптовалути като " машинация за нарушителите по света ". Според определяния като най-големия управител на активи в света Лари Финк, основен изпълнителен шеф на фонда BlackRock Inc, това е показател за премерване на търсенето на пране на пари по света.

52-годишният Новограц побърза да отговори, като уточни, че „ тези момчета всички са над 60 години ". " Има известна истина в това, че е мъчно за някого, който не е израснал в цифровия свят, да разбере, че живеем в дигитален свят. “

Новограц има не една компания и повече от 100 хедж фонда, фокусирани върху криптовалутата, като 84 от тях започват тази година по отношение на 11 през предходната година, съгласно изследване на Autonomous Next.

Институционалните вложители стартират да се потапят в света на криптовалутите, а фирмите се пробват да изградят пазарна инфраструктура, с цел да търгуват по-плавно – от регулирана борса до показатели и деривати.

Други  анализатори на пазара на криптовалути също ревизираха нагоре прогнозите си за цифровата валута.  Standpoint Research в понеделник увеличи прогнозираната цена до 14 хиляди $ по отношение на предходната прогоза за 11 хиляди $ за 2018 година Seabreeze Partners също увеличи прогнозата си за 2018 до още по-високата стойност от 27 хиляди $.

Повече за макроикономическите индикатори и за форекс пазара може да научите на шестото издание на Investor Finance Forum - най-големия конгрес за инвестиции и финанси в района,  проведен от Investor.bg. Събитието ще сложи фокус върху макротрендовете в вложенията,  трендовете при договорните фондове, криптовалутите и валутната търговия.  Вижте повече за лекторите и програмата на financeforum.investor.bg

Заповядайте на 1 декември 2017 година в Интер Експо Център София и станете част от най-голямото общество на самостоятелни и институционални вложители в България.
По публикацията работиха: Веселина Василева, редактор Радина Колева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР